Blog članak koji je napisao Aleksandra Martinović

Bilo kom na svetu

Kako se fokusirati na poslu: 5 trikova za veću produktivnost

Svi znamo koliko je ponekad teško ostati fokusiran na poslu, a Kliford Či je intervjuisao i ispitivao svoje kolege u HubSpot-u i pronašao 5 načina da povećate svoju produktivnost. Nama su se njegovi saveti svideli, pa smo ih preveli za vas. 

"Kada sam bio na drugoj godini na koledžu, razvio sam užasnu zavisnost od Fejsbuka. Do trenutka kada je stigla finalna nedelja ispita, nisam mogao da zamislim da provedem 30 minuta bez svoje doze video snimaka. Zvanično sam bio ometen. I nakon jedne nedelje, shvatio sam da je moja pažnja bila na nivou veverice. Provera mog RescueTime-a potvrdila je da mogu samo da se koncentrišem na gledanje videa, a ne na knjige i učenje. Potrošio sam 50% vremena u jednoj nedelji na Fejsbuku, što znači da sam mogao da spavam i dobro se odmorim pre svakog ispita".

dru%C5%A1tvenemreze.jpg

Zašto nisam mogao da se usredsredim na studije tokom najkritičnog perioda u nastavnoj godini?

Distraktori mogu uticati na bilo koju oblast nečijeg rada. Možda distraktori izgledaju malo u velikoj šemi stvari, ali kada su ujedinjeni zajedno, mogu vam uništiti svu produktivnost. U stvari, cela preduzeća gube 31 sat nedeljno za aktivnosti koje odvlače pažnju. To je kao gubitak jednog zaposlenog. Na sreću, istražio sam nekoliko saveta za održavanje fokusa, intervjuisao zaposlene u HubSpot-u o njihovim navikama i sve se nalazi u ovom blog postu.

Dakle, pogledajte ovih pet trikova za produktivnost kako biste efikasno prevazišli distrakcije i ostali laserski fokusirani na rad.

1) Planirajte radni dan oko jednog glavnog projekta

Da li ujutru prvo radite najteži posao, posao za koji nemate nimalo motivacije? Ili ga jednostavno odložite za kasnije, dok vas podsvest sve vreme podseća da najgori deo dana tek dolazi? Prioritizacija vašeg glavnog projekta ispred manjih zadataka, na vašoj listi obaveza je presudna za produktivnost. Ljudi žele da završe što više zadataka, jer ispunjavanje što više zadataka (bez obzira na njihov obim) završetak nečega vas tera da se uvek osećate neverovatno. Zbog toga uradimo puno lakih i kratkih zadataka, dok naš glavni projekat stavljamo na stranu.

Precrtavanje stvari sa liste je zavisnost. Ali nemojte podleći iskušenju da prvo ispunjavate jednostavne zadatake. Pošto su kratki i brzi, lako ih možete završiti na kraju dana. Vaši glavni zadaci imaju mnogo više važnih rokova i zahtevaju puno vremena i truda. Takođe, uradite velike zadatke da izbegnete brzi prelazak kroz njih u poslednjem trenutku.

Džami Oeting, koja upravlja timom za strategiju sadržaja HubSpot-a, planira svoju nedelju tako da svako jutro mogla da se usredsredi na najvažniji zadatak.

"Početkom nedelje izlistam sve svoje prioritete i to sve pre sedmičnog sastanka u ponedeljak. Ovo je moje vreme za razmatranje svih projekata na kojima radi tim, šta treba uraditi do kraja nedelje i kako bih mogla da budem najefikasnija ", kaže ona. "Zatim, mapiram zadatke kojima je potrebno više fokusa ili veća količina vremena za završetak. Nakon prioritizacije poslova na mojoj listi, blokiram vreme u kalendaru da bih završila jedan veliki projekat svakog jutra. "

Vaš mozak najbolje radi dva sata nakon što se probudite i to traje do ručka. Pa zašto onda ove optimalne jutarnje sate trošiti na stvari koje ste mogli da učinite u snu? Kraj dana je takođe najgori trenutak za obavljanje značajnog posla. Već ste iscrpli svoju dnevnu energiju na ceo asortiman trivijalnih zadataka. Zato ćete kada dođe vreme da uradite najvažniji zadatak u toku dana ili udaviti u tom poslu ili ćete ga odložiti za sledeći dan, ponavljajući začaran ciklus odugovlačenja.

produktivnost.jpg

2) Blokirajte očigledne distraktore

Vaš telefon zuji. Imate novi lajk na Instagramu! Da li je slika na Fejsbuku dobila onoliko lajkova koliko ste očekivali? Kliknete da otvorite novu karticu. Najsmešniji reklame su prvi post na vremenskoj liniji. To je sadržaj koji morate da vidite, zar ne? 20 minuta kasnije, čitate članak o Marku Zuckerbergu koji se kandiduje za predsednika kada vaš menadžer šeta pored vašeg stola. Što vas podseća ... rok za vaš blog post je sutra. A sve što ste napisali je kratak opis.

Da li ovo zvuči poznato? Pa, niste sami, zato što se to događa svima. To je takođe razlog zašto je potrebno 23 minuta da preusmerite svoju pažnju na primarni zadatak nakon prekida. Distrakcije uglavnom stvaraju nove distrakcije.

Dobro, kada uđete u kancelariju, bacite telefon u svoju fioku i držite ga tamo ceo dan. Zaključajte ako možete. I preuzmite neki bloker sajtova kao što su BlockSite ili StayFocused da biste ograničili pristup sa svih veb lokacija koje ometaju vašu produktivnost.

Čak i e-pošta, koja bi trebalo da pojednostavi dan, može da vas omete. U stvari, u toku jedne nedelje provedemo čak 20,5 sati čitajući i odgovarajući na imejlove. To je pola radne nedelje! Dakle, čak iako vam pregledanje nepročitanih imejlova daleko privlačnije od trenutnog zadatka, ne otvarajte svoj Gmail tab ujutru. Zapamtite, ukoliko nije apsolutno hitno, možete odgovoriti na bilo koji imejl u roku od nekoliko sati. Odredite vremenske blokove za internu komunikaciju. Na taj  način možete da svu pažnju da usmerite na veliki projekat i smanjite gubitak vremena koji se dešava kada prelazite sa jednog na drugi zadatak.

Sofija Bernazani, glavni pisac za HubSpot marketing blog, blokira vreme za e-poštu i Slack kako bi održala koncentraciju tokom dana.

"Nemoguće je fokusirati se ako imam previše dolaznih obaveštenja. Zato se obavezujem samo da odgovaram na imejlove na početku i kraju mog radnog dana ", kaže ona. "Takođe, podesim oflajn status na Slack-u. Na taj način odložim obaveštenja i smanjim distrakcije, pa im se posvetim u toku neke pauze između zadataka“. 

3) Uzmite kratke pauze

Da li se ponašate kao da vam je ručak jedini odmor? Pa, prema istraživačima na Univerziteta u Ilinoisu, stalni rad bez pauze stvarno otežava koncentraciju. Kratke pauze tokom celog dana su ono što održava vaš fokus.

"Konstantna stimulacija je registrovana od strane naših mozgova kao nevažna, do te tačke da mozak to izbriše iz naše svesti", kaže Alehandro Lieras, vođa eksperimenta. "A ako održana pažnja na senzaciju čini da taj osećaj nestane iz naše svesti, održana pažnja na misao takođe bi trebalo da dovede do toga da je ta misao nestala iz našeg uma!"

Lieras opisuje psihološku tendenciju zvanu habitacija. Primer ovoga je oblačenje košulje ujutro i osećaj glatke tkanine koji dodiruje vašu kožu. Ali nakon nekog vremena, vaš mozak se prilagodi košulji i više ne osećate njenu mekoću. Ista stvar se dešava i sa radom. Primena tunelskog vida na projekat zapravo skreće vašu pažnju na to tokom vremena. Mozak je podešen da prepozna i reaguje na promene. Zato uzmite mentalne pauze da bi se vaš mozak odvojio od rada. Kada se vratite na zadatak, mnogo bolje ćete ga uraditi.

Alisia Kolins, zadužena za strategiju multimedijalnog sadržaja na HubSpot-u, smatra da je mentalni odmor ključni deo kreativnog procesa.

"Uzimanje kratkih pauza tokom celog dana je odličan način da razvrstate svoje prioritete i povećate svoj fokus. Kad god se osećam preplavljenom ili zaglavljena na određenom problemu, potrebno mi je malo vremena da ručam dalje od svog radnog stola ili idem na šetnju ", kaže ona. "Ove jednostavne aktivnosti mi pomažu da se pročistim glavu i omogućim sebi da se bavim problemima iz novog kreativnog ugla."

Postoji nekoliko tehnika produktivnosti, a jedna od njih je tehnika pomodoro, gde radite 25 minuta, a a odmorite 5 minuta. Studija Grupe Draugem takođe je otkrila da zaposleni sa najvećim skorom produktivnosti provode 52 minuta radeći, a zatim prave 17 minuta pauzu. 

Možete testirati svaku metodu i držati se one koja najviše povećava vašu fokusiranost i produktivnost.

obilanrucak.jpg

4) Nemojte se prejedati u toku pauze za ručak 

Do podneva svakodnevno, tako sam gladan da pojedem najukusniji obrok koji mogu da nađem. I nakon što sam proždrao sve sa tanjira, volim da stavim ruke na moj naduveni stomak i divim se činjenici da sam se prejeo. Međutim, kada dođe vreme da se vratim na posao, naći ćete me srozanog u stolici. Moj mozak oseća se kao da je u magli. Tako da samo sedim tamo i jedva da pokušavam da uradim i najlakše zadatke na svojoj listi obaveza. Bogati obroci utole vašu glad, ali takođe i tupe vašu mentalnu oštrinu. Vaš digestivni sistem troši toliko energije da savlada sve masnoće i ugljene hidrate da zaguši cirkulaciju kiseonika u vašem mozgu. Ovo uništava vašu sposobnost da se fokusirate.

Jedan od načina da se oduprete svakodnevnom uživanju je lagana, zdrava hrana tokom jutra. Ovo stabilizuje vaš šećer u krvi i bori se sa glađu. Ako se toga pridržavate, primetićete da ćete jesti manje i zdravije, što će vam omogućiti ostatak dana budete usredsređeniji.

Karla Kuk, urednik HubSpot marketing bloga, obično jede salatu sa celim zrnom i veganskim proteinima za ručak i izbegava sve termički obrađeno. Njena motivacija? Da bi bila produktivna popodne, ona mora da se oseća dobro.

"Kad jedete loše stvari, osećate se loše. To je instant odmazda ", kaže ona. "Jedenje čvrstog, zdravog ručka je super jednostavan način za produktivno popodne."

5) Ograničite uticaje iz vaše neposredne okoline

Buka iz pozadine u kancelariji - kao što su ćaskanje kolega ili kliktanje na tastaturi - može smanjiti koncentraciju. Prema nekoliko urađenih studija, ambijentna buka uzrokuje stres, što izaziva otpuštanje kortizola u vaše telo. Kortizol je dizajniran da olakša početni stres, tako da vaše telo može da se vrati u homeostazu. Ali previše kortizola prekida prefrontalni korteks - deo mozga koji reguliše vašu sposobnost da planirate, razumete i zapamtite stvari. Ovi suptilni, ali snažni zvukovi će vam razbiti fokus, tako da ublažite ovo slušalicama koje suzbijaju buku ili pronađite miran prostor za rad.

Aja Frost, glavni pisac za HubSpot prodajni blog, voli da istražuje svaki kutak i pukotinu u kancelariji u HabSpotu u Kembridžu kako bi pronašla svoj miran prostor.

"Tražim mesta koja su blago skupljena, kao štand ili mali sto. Ova mesta su uvek stvarno tiha - i bez zabave ", kaže ona. "Kada budem spremna za društvenu atmosferu, vratiću se za svoj radni sto ili u područje kancelarije u kojem će ljudi stalno cirkulišu."

Preuzeto sa sajta blog.hubspot.com

[ Izmenjeno: sreda, 6. septembar 2017., 19:03 ]