Blog članak koji je napisao Aleksandra Martinović

Slika Aleksandra Martinović
napisao/la Aleksandra Martinović - nedelja, 25. februar 2018., 15:39
Bilo kom na svetu

Priča o Ženi I Po...

Ako su vas slagali da je Žena i Po, žena koja ima višak kilograma, baš su vas slagali. Evo ko je i kako funkcioniše Žena i Po! Ona često živi dva života, a nekad ne stiže da uživa ni u jednom. 24 h je premalo za sve njene obaveze, planove i snove. Ponekad zaboravi kako se gubi vreme, pa ljudi oko nje moraju da je podsećaju kako se to radi. Ponekad je previše umorna da bi marila za frizuru, ali zato uvek mari za ljude koje vole. 

zauzetazena.jpg

06:00h

Ustaj brzo. Nema vremena za leškarenje. Budi muža. Budi decu. I komšije, ako treba. Poljupci. Pakuj torbu, za sebe, za decu. Spremaj doručak. Prosut kornflejks. Počisti. Promeni pelenu. Promeni kanal. Javi se mami. Ponesi spisak. Pročitaj ga ponekad. Potrudi se da izađeš iz kuće za manje od 10 minuta. Šta znaju deca šta je 10 minuta. Maži ruž u prevozu, vežbaj preciznost. Očešljaj se.  

07:00

Pošalji imejl. Odgovori na pozive. Zovi klijenta. Vreme za pauzu. Diši. Javi se učiteljici. Ili bolje nemoj. Seti se gde si ostavila ona dokumenta od prošle nedelje. Slaži šefa, jer nisu kod tebe. Kupi zdrav ručak. Ipak pljeskavica s nogu. Idi na dupli trening. Kupi novu haljinu, broj veću.

15:00

Zovi taksi. Zovi zubara. Zovi ginekologa. Zakaži frizera. Za celu porodicu. Zovi automehaničara. Zapiši u planer. Seti se gde si ostavila planer.

18:00

Igraj se sa decom. Vrišti, skači. Poljubi, zagrli, voli. Samo taj dan imaju toliko godina. Griža savesti što nisi tu ceo dan. Zovi drugaricu. Požali se. Smejte se. Pleši sa mužem. Večera. Polupojedeni komadi mesa na tanjiru. Grašak svuda. Izvadi grašak iz kose. Počisti. Opeglaj. Uključi mašinu za veš. Spremi stvari za sutra.

22:00

Zaboravila na dečiju predstavu. Suze. Kupiti deci kućnog ljubimaca? Rasčisti raspored. Zamoli šefa da sutra odeš ranije s posla. Spremi kostime za predstavu. 

00:00

Konačno nemiran san.

Ako ste se prepoznali u tekstu, ili poznajte nekog čiji život izgleda kao neprestana vrteška, podelite ovaj tekst sa njom. Tako će saznati istinu o Ženi iPo ;) 

 

 

   

 

 

[ Izmenjeno: nedelja, 25. februar 2018., 17:46 ]