Onlajn kurs: Grafički dizajn

Osnovne informacije o kursu

Trajanje kursa: 30 dana

Autor i moderator kursa: Vojislav Jotović, grafički dizajner

Vreme koje je potrebno izdvojiti: 6 - 7 sati nedeljno

Cena: 12 000 dinara (ukoliko niste zadovoljni u prvih 5 dana kursa, vraćamo novac)

Dizajn poslovne grafike

... sve o dizajnu logoa, Ilustratoru i frilensingu

Nakon kursa svaki učesnik koji uspešno realizuje kurs, dobija sertifikat o završenom kursu. Osim sertifikata, vi ćete dobiti i finalni proizvod, kompletno kreiranu poslovnu grafiku za neki brend, kao i znanje da nastavite da se time bavite. Pored znanja, steći ćete uvid u to kako da svoje znanje unovčite. Ono što ćete naučiti da pravite nakon kursa izgledaće kao na sledećim fotografijama. Svi radovi koje ćete videti su autorsko delo autora i moderatora ovog kursa.      

Obuka se realizije u onlajn učionici tako da sadržaje prolazite sopstvenim tempom i u svoje slobodno vreme (ne morate biti u određeno vreme na kursu). U našoj onlajn učionici niste prepušteni sami sebi, jer sa vama rade moderatori koji vam sve vreme trajanja kursa stoje na raspolaganju. Više ne morate da se pitate da li ste na dobrom putu, da li nešto što radite dobro ili ne, jer moderatori su tu da vam daju povratne informacije o vašem radu. Svoje znanje moći ćete da proverite uz pomoć zadataka, vežbi, testova i praktičnih rešenja u realnom vremenu.

Da biste mogli profesionalno da se bavite poslom grafičkog dizajnera i specijalizujete za određenu oblast, potrebno je početi od početka i steći dobre osnove, a to je ono što će vam ovaj kurs i omogućiti. Osim znanja iz oblasti grafičkog dizajna, steći ćete i neophodne veštine koje će vam pružiti šansu da po završetku kursa od 30 dana potražite posao na nekim od popularnih frilens platformi, i kroz realan rad još više napredujete. 

Onlajn kurs podeljen je na 5 tema, koje se hronološki nadovezuju jedna na drugu:

  • Uvod u dizajn - Da biste mogli sebe da nazovete grafičkim dizajnerom, neophodno da poznajete teoriju dizajna, da naučite šta je ustvari dizajn, a šta grafički dizajn, ali i osnovne elemente i principe grafičkog dizajna.
  • Vektorska grafika - U ovoj temi predstavićemo vam alat koji je alfa i omega za grafički dizajn, a to je Adobe Illustrator. Naučićete osnove ovog alata, a kroz tutorijale i praktične vežbe moći ćete odmah da isprobate svoje veštine. Kad naučite da radite u Adobe Ilustrator-u, dobro je što ćete lako moći da nadogradite svoje znanje i usvojite još neki alat koji će vam koristiti u daljem radu.
  • Izrada logoa i poslovne grafike - U ovoj temi saznaćete šta je logo, čemu služi, kako da ga napravite u alatu koji ste izučili u Temi 2. Pored izrade logoa, naučićete i kako da kreirate vizit kartice, memorandume, koverte, tačnije sve ono što podrazumeva poslovna grafika za neki brend. A najvažnije od svega, naučićete kako da razmišljate kao pravi grafički dizajner.
  • Vodič kroz frilensing - Najvažniji deo ovog kursa je vodič kroz najpoznatije frilens platforme za grafičke dizajnere. U ovoj temi pružićemo praktične primere i jasne smernice kako da unovčite svoje znanje. Reći ćemo vam kako da nađete klijente, kako da sa njima komunicirate, kako da se što bolje pozicionirate na tim platformama i kako da naplatite svoj rad.
  • Završni rad - Poslednja tema na kursu podrazumeva izradu završnog rada gde ćete moći da pokažete stečeno znanje iz prethodnih tema i zaokružite svoje znanje.

Vojislav Jotović

Vojislav Jotović, diplomirao grafički dizajn na Visokoj školi strukovnih studija - Beogradska politehnika. Za grafički dizajn zainteresovao se posle osnovne škole, kada upisuje srednju grafičku školu. Tamo nije naučio šta sve podrazumeva dizajn, pa zbog toga upisuje Visoku politehničku školu. Ima 33 godine i 15 godina radnog iskustva, što oflajn, što onlajn. Uspešno je realizovao obuku za grafičke dizajnere u okviru projekta IT preduzetništvo, pa mu ne manjka ni predavačkog iskustva. Aktivan na frilens (freelance) platformama, kao što su Freelancer.com, DesignCrowd.com, Upwork.com i 99design.

Koja znanja na računaru zahteva ovaj kurs?

Nisu potrebna napredna znanja, dovoljno je da koristite internet pretraživač i imejl komunikaciju. Sve ostalo se uči na samoj obuci. 

Da li mi je potreban neki poseban softver ili posebna konfiguracija računara da bih pohađao kurs?

Za pohađanje ovog kursa ne treba vam uopšte "jak i skup" računar.  

Da li mogukurs da pratim putem mobilnog telefona?

Da pratite lekcije i rešavate testove možete, ali da radite zadatke, odnosno da radite u programskom alatu Ilustrator, nećete moći preko telefona. Savetujemo da to radite preko računara. 

Da li u tačno vreme moram da budem za računarom kako bih pratio lekcije?

Ne, ovaj kurs nije tako koncipiran. Sistem je tako podešen da pristupate kada god želite i koliko vremena imate na raspolaganju. Na obuci nisu video lekcije, već je kombinacija teksta i multimedijalnog sadržaja, koji možete pregledavati kad god želite.

Da li ću moći da pristupam lekcijama i nakon završetka kursa? 

Da, i nakon završetka kursa, biće vam dostupni svi materijali sa kursa. 

Poslednja izmena: četvrtak, 16. avgust 2018., 09:49